Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
Anna Jorge
2022-06-02

La resposta curta? Sí, la vostra empresa necessita un espai flexible. La resposta llarga? Sí, la vostra empresa necessita un espai flexible i en aquest post us explicarem el perquè.

Moltes companyies, amb aquesta nova normalitat o tornada a l’antiga rutina (com un twist), s’estan replantejant els seus models de treball o les estructures dels seus equips: mantenim alguns dies de teletreball? Adoptem un model híbrid? Instaurem de nou les reunions setmanals en format presencial? Segur que ja ho heu escoltat amb anterioritat, però aquest procés de readaptació serà molt més dur si l’espai d’oficina amb el que compta la vostra empresa no juga a favor vostre, no és el vostre còmplice. És per això que la fórmula d’espais de treball flexibles és la solució que esteu buscant: estalvi de costos, fora incertesa i uns workspaces on els vostres equips visquin, no només sobrevisquin.

Què són els espais de treball flexibles?

Per aquells que no hagin estat pendents de la revolució que han sofert els espais pel treball des d’abans de l’arribada de la pandèmia i encara no coneguin el concepte d’espai flexible, us ho recomanem!
Els espais flexibles, com els de Lexington, són entorns de treball, reunió i break que es caracteritzen per la seva capacitat d’adaptació a les necessitats de cada empresa en cada moment. També coneguts com a centres de negociscoworking, aquest tipus de workspaces compten amb oficines privades per a diferents equips de totes les mides, sales de reunions, zones comunes on treballar amb un altre aire o prendre un descans, i mòduls extra com cuines, phonebooths o work hubs. Tot això sempre en les millors zones de les capitals més emblemàtiques.

En què poden beneficiar els espais flexibles a la meva empresa?

Podríem inclús dir que comptar amb un espai de treball flexible a la vostra companyia és un avantatge en si mateixa. Per què? Sobretot, per la despreocupació.

El concepte d’oficines flexibles ús farà oblidar de la recerca a gran escala d’una oficina convencional, els contractes de lloguer a molt llarg termini, les altíssimes inversions inicials i la labor de condicionament. L’espai destinat perquè el vostre equip vulgui tornar a l’oficina no es pot crear en un dia sense esforç, però amb els espais de treball flexible tot se simplifica. Totes aquestes qüestions queden a càrrec de l’operador flex: la ubicació estratègica, les despeses de comunitat, llum, aigua, gas, personal de recepció i el disseny d’unes zones comunes inspiradores, sales de reunions que es facin amens fins als briefings a les 8:30 h del matí i la resta d’amenities que sabies (i no sabies) que necessitaves.

Que ha de tenir un bon espai de treball?

Ens sembla una bona forma de començar el vostre camí flex i és que ¿que ha de tenir un bon espai de treball?

Per començar, un espai de treball que tingui com a objectiu el benestar dels equips i potenciar la seva productivitat ha de reunir certes característiques.

L’oficina, en la qual els equips passaran més de 8 h diàries en molts casos, han de respirar els valors de la vostra marca. Consolidar la cultura corporativa perquè els treballadors se sentin part d’un tot els beneficiarà personalment i professionalment, fent que s’impliqui el doble, donant el 200% d’ells mateixos.

A més a més, l’espai per la feina ha de cobrir totes les seves necessitats, i no limitar-se a oferir-los una taula, una cadira i connectivitat Wi-Fi. Decoració, zones comunes explosives per prendre un descans o sales de reunions per tractar temes més delicats són un must.

No cal dir que la seu de la vostra empresa s’ha de trobar en un punt estratègic de la ciutat, com el centre neuràlgic o el cor financer, no només per la imatge que transmetrà la vostra marca al trobar-se al Paseo de la Castellana a Madrid o a l’Avinguda Diagonal a Barcelona, sinó també perquè una ubicació accessible tant en cotxe com en transport públic serà un imant pel talent. Els millors candidats dels vostres processos de selecció no ho dubtaran ni un segon si el seu futur espai de treball es descobreix a pocs minuts en Metro de casa seva, és accessible amb transport privat i està envoltat d’oportunitats com restauració, centres comercials, intercanviadors…

Sentim dir-te que, si la vostra oficina convencional actual no compleix amb tots i cada un d’aquest requisit, no és apta per convertir-se en l’oficina del futur. Però que fem si després sí que volem un espai de treball a l’última? Doncs passar-nos al flex!

Case studies: passeu-vos al flex si…

La vostra companyia aposta per un model de treball híbrid

El model de treball híbrid és una realitat. 

Conciliació familiar, flexibilitat, llibertat i un sentiment de confiança cap al treballador són només alguns dels beneficis d’aquest model de treball que ens deixa la pandèmia. Això no obstant, moltes companyies s’han trobat amb uns espais de treball poc preparats per aquesta nova mentalitat, bé perquè la rotació dels equips deixava metres i metres quadrats desaprofitats dia a dia, perquè els costos fixos van deixar de ser rendibles pel nombre de persones que acudien a l’espai de treball o perquè la infraestructura es va quedar antiquada per les noves rutines com les reunions híbrides, les videoconferències, la distància de seguretat…

Els espais de treball flexibles eclipsen tots aquests “però” amb oficines pensades per aquesta rotació d’equips, perquè part de la plantilla es quedi teletreballant, oferint espais de treball per tots aquells que ho necessitin, sigui dins de l’oficina o en les zones compartides. A més a més de comptar amb un equipament tecnològic d’última generació per donar solucions a totes les fórmules de reunions, trucades, esdeveniments o entrevistes possibles.

La vostra companyia està en ple creixement i amb equips deslocalitzats.

La pandèmia, l’arribada del teletreball o moltes noves realitats que encara estem descobrint han suposat oportunitats de negoci i expansió per a moltes empreses que s’han vist aclaparades per la rigidesa els seus antics espais de treball. Una oficina convencional no suporta canvis bruscs de plantilla o noves necessitats que sorgeixen d’un dia per l’altre, però aquí és on el flex fa la seva aparició. .

Les oficines flexibles es caracteritzen per adaptar-se en temps rècord el creixement o reestructuració dels equips. Espais més grans, mòduls personalitzats, dins de la mateixa oficina, suport pels equips deslocalitzats… els espais de treball flexible us ho posen molt fàcil a l’hora d’absorbir nous projectes o nou talent, perquè comptareu sempre amb el millor espai de treball per catapultar-lo cap a l’èxit.

La vostra companyia internacional vol obrir mercat a Espanya.

La idea Vintage d’espai d’oficina que ha regnat en el nostre país durant anys està a punt de desvanir-se del tot, i és que empreses internacions que volen entrar i deixar la seva empremta en el nostre país ja aposten des del minut 1 pels espais flexibles. El pes de contractar de zero tots els subministraments, personal de recepció, manteniment i neteja, a més a més del mobiliari, decoració i espais originals de treball es fan massa per una empresa enfocada en trepitjar per primer cop la lluna. És per això que operadors flex, com Lexington, brindem una mà a aquestes empreses, proporcionant-los un espai d’oficina a l’última amb tot el que puguin necessitar (i més, sempre mes, perquè pertànyer a una comunitat com aquesta pot obrir moltes portes).

Els nostres espais de treball flexibles a Madrid i Barcelona

Que perquè saben tant sobre espais flexibles? Bé, és que a Lexington fa més de 40 anys que proporcionant solucions d’espai de treball per empreses compromeses amb aquest projecte, amb els seus clients, i sobretot amb els seus equips.

Els nostres espais flexibles a Madrid i les nostres oficines a Barcelona tenen com a principal missió en la vida, cuidar d’aquestes companyies. I si necessiteu exemples concrets, aquí els teniu!

Una oficina personalitzada a Madrid no només us donem les claus a un espai de treball pel vostre equip (sigui de la mida que sigui, de 2 a 30 persones, i més…), sinó que us presentarà un “llenç” on plasmar la vostra ideologia de marca, common áreas on crear vincle entre i amb els vostres treballadors, sales de reunions per atraure el talent de Madrid i unes ubicacions Premium en els millors punts de la capital, com són Paseo de la Castellana, Chamartin o La Moraleja.

Y, que tal si lloguem una oficina a Barcelona? Una ciutat amb moltíssim potencial on ubicar la vostra companyia. Els espais flexibles de Lexington a l’Avinguda Diagonal us donaran aquesta oportunitat de connectar amb altres membres de la comunitat en ple centre de la ciutat comtal, a més a més de comptar amb un equip de professionals amb segell Lexington per donar-vos suport diari en les vostres gestions (en totes les que necessiteu, per descomptat, som part del vostre equip!)

Els espais de treball flexibles van molt més enllà que uns quants metres quadrats d’oficines, ares de treball comú o sales de formació; els espais de treball flexibles signifiquen oportunitat, avenç, networking, inspiració, productivitat, companyonia, equip… A més a més, abandonem aquesta idea d’aquest tipu de fórmules flex son només per emprenedors, pymes o autònoms, res més lluny que la realitat! Els espais de treball flexibles complirà les vostres expectatives sigui una start-up o necessiteu un coworking per empreses amb perfil mes corporate.

Llavors, a la pregunta de “necessita la meva empresa un espai flexible”?, la resposta és si, i sempre. Voleu que us expliquem més? Deixa’ns les vostres dades i us convidem a un cafè al nostre coffee área!

«No prediguis el teu futur; simplement crea’l»

Compártelo

Inici de sessió