Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.

Cap companyia que busqui realment despuntar com la millor en el seu sector i entre els seus empleats pot quedar-se ancorada en el passat, i és per això que en la Lexington Magazine continuem compartint amb tots vosaltres noves maneres de treballar, d’organitzar als equips i d’entendre l’espai de treball. Un dels corrents que comença a sobresortir pel feedback tan positiu que recull d’equips i CEOs és l’entorn col·laboratiu.

Què és un entorn col·laboratiu empresarial?

Encara que estem segurs que ja havíeu sentit parlar d’ell, un entorn col·laboratiu empresarial és un ecosistema en el qual conviuen empleats de diferents departaments, backgrounds, formació i posició dins d’un mateix equip i enfocades en un mateix objectiu. En aquest entorn col·laboratiu es desdibuixen les jerarquies, es posen en comú perspectives, idees i opinions i es treballa en equip per a aconseguir un fi.

Encara que sembli simple, apostar per un entorn col·laboratiu en la vostra companyia té molts avantatges, però també requereix panificació. Sens dubte, és una de les millors maneres d’enriquir nous projectes i de millorar l’ambient laboral a tots els nivells.

Què necessita la teva empresa per a impulsar el treball col·laboratiu?

El que s’ha dit, planificació! Aquest model de treball col·laboratiu és compatible amb tots els projectes i estructures organitzatives dins d’una companyia, i és per això que heu d’afrontar aquesta implementació completament preparats. Aquí us deixem alguns dels punts imprescindibles que haureu de tractar abans de passar a l’acció:

Creeu  els  equips perfectes

Eviteu les multituds i creeu equips versàtils i reduïts, prou grans perquè hi hagi diversitat de punts de vista, però podent donar-li a tots les mateixes oportunitats de participar i sense que ningú quedi en un segon pla. Si voleu + info sobre com crear equips de treball eficients, no us perdeu aquest article de la nostra responsable en RRHH, María Abraín.

I  reparteix rols

Com hem comentat, el model d’entorn col·laboratiu fuig de les jerarquies i les línies de poder, però tot equip necessita un mínim d’organització per a subsistir. Reparteix rols o responsabilitats una vegada que l’equip hagi començat a treballar en conjunt, tenint en compte on es troba més còmode cada integrant. Oblida els càrrecs anteriors i crea un nou ecosistema.

Promou l’accessibilitat

Perquè cada participant se senti en igualtat de condicions i realment al mateix nivell que els seus companys, la qual cosa a més millorarà l’ambient de treball i la creativitat, haureu de donar-los accés a la informació rellevant per al projecte. D’aquesta manera s’impulsarà el seu sentiment de pertinença, les seves ganes de treballar en equip i la comunicació interna.

I el feedback

És molt important tenir en compte que, perquè models de treball en equip com ho són els entorns col·laboratius funcionin, el feedback ha de ser lliure i obert a tots els membres de l’equip. Limitant les aportacions o les opinions que poden compartir els integrants no s’aconsegueix el boost de creativitat i productivitat que busquem. Ment oberta i crítiques constructives, dues claus del treball en equip.

Per descomptat, cerca l’espai de treball que millor funciona

Un entorn col·laboratiu no és res sense, precisament, un entorn de treball que propiciï la cooperació. L’espai destinat al treball en equip d’aquest grup de professionals ha de ser capaç d’inspirar-los, de permetre que tots connectin (es trobin en l’oficina de manera presencial o treballant en remot des de qualsevol part del món) i de brindar-los les eines, tecnologia i versatilitat que un grup tan divers necessita al llarg del dia.

Us comptem un secret? No hi ha millor workspace per a la col·laboració que els espais de treball flexibles com els de Lexington, perquè són els únics capaços de combinar oficines open-space amb sales de reunions de totes les grandàries i per a tots els equips, zones de break per a les intenses jornades i àrees comunes WOW on desconnectar i reconnectar sense una inversió d’implantació milionària com la d’una oficina convencional.

No ho dubteu més i, si aquest model d’entorn de treball col·laboratiu us ha picat la curiositat, poseu-vos en contacte amb el nostre equip. Ens posarem a treballar en el vostre espai de treball personalitzat asap.

Beneficis de l’entorn col·laboratiu empresarial

Com us comentàvem, apostar per un entorn col·laboratiu i versàtil té molts beneficis, tant per a la companyia com per al benestar dels equips.

A més de millorar la productivitat i fomentar el treball en equip, que són els avantatges més clars, també crearà un sentiment de pertinença i un compromís amb el projecte molt més fort, enfortint els llaços de confiança entre tots els empleats.

En una esfera més personal, formar part d’un entorn col·laboratiu ajudarà l’empleat a respondre millor a imprevistos i a desenvolupar una ment més oberta i solidària amb les idees i perspectives dels seus companys/es. A més, amb l’arribada del teletreball, la solitud en el lloc de treball s’ha convertit en una realitat i un gran hàndicap per al creixement professional; amb aquests entorns col·laboratius es dinamitza la jornada laboral, es creen relacions interdepartamentals i s’amplia el cercle de cadascun dels empleats dins de l’empresa, la qual cosa ajudarà (i molt) a pal·liar aquest sentiment de desvinculació.

Implementar el model d’entorn col·laboratiu per als nous projectes de la vostra companyia també reportarà beneficis a llarg termini, perquè aquesta fórmula de treball és una oportunitat perfecta de detectar aquells diamants en brut que poden estar adormits dins del vostre equip, però amb el potencial per a convertir-se en els següents grans Project Managers.

Els nostres coworkings col·laboratius

Creiem que està més que clar que l’espai de treball és un dels factors més importants per a l’èxit d’aquest model de treball, i és que és l’entorn» d’ «entorns col·laboratius», veritat?

Els espais flexibles de Lexington són el marc perfecte perquè aquesta fórmula prosperi: comptar amb una oficina personalitzada a Madrid o Barcelona, amb mòduls de treball personalitzats per a cada equip de treball, sales de reunions privades o per llogar per hores i moltes més àrees polivalents perquè aquests equips que reuneixen persones de tan diferents backgrounds vegin cobertes les seves necessitats. És clar que un espai de treball rígid i amb poca flexibilitat o capacitat d’adaptació no podrà fer front al ritme de treball ni als requisits tecnològics d’aquests equips col·laboratius. És per això que els espais de treball flexibles o el coworking de Lexington són la solució de workplace perfecta per a companyies amb aquesta projecció.

Llavors, sou o no sou realment una d’aquestes companyies buscant despuntar en el vostre sector? 😉

«Ajuntar-se és el començament, romandre junts és el progrés, però treballar junts és el que conduirà a l’èxit »

Henry Ford

Compártelo

Inici de sessió