Contacta amb nosaltres
Et volem ajudar i oferir la solució que s'adapti més a les teves necessitats. Explica’ns què vols.
2023-10-05

No ho diem nosaltres, ho diuen molts titulars: lxs CEO volen posar fi al teletreball 100% remot i busquen incentius per atreure al equip de nou a l’oficina. Això vol dir que s’apropa la fi de l’era del teletreball i donem la benvinguda al old school un altre vegada a l’oficina?

A l’article d’avui parlarem dels motius que impulsen el retorn a l’oficina després de l’era del teletreball. Comencem!

 

Incentiu 1 per tornar a l’oficina | Espais de treball flexibles

Els espais de treball flexibles existeixen (per si no ho havíem esmentat suficient😉) i són una bona manera d’endolcir la tornada a la presencialitat. No només s’han convertit en una tendència cada vegada més demandada per empreses de tots els sectors i mides, sinó que la possibilitat de comptar amb diferents àrees de treball com oficines privades, escriptoris compartits, sales de reunions informals i zones de descans, ofereix als empleats la oportunitat d’escollir on i com desitgen treballar.

I no podem oblidar les condicions flexibles i l’adaptació al creixement i necessitats de la plantilla en cada moment que aquest tipus d’entorns porten en el seu ADN. Per descomptat, es tracta d’avantatges molt destacades tant per les empreses com pels equips que desitgen posar fi al teletreball 100% remot.

 

Incentiu 2 per tornar a l’oficina | Accés a recursos extra

Una oficina ben equipada proporciona accés a recursos addicionals que poden ser difícils de replicar en l’entorn de treball remot. Aquests recursos inclouen tecnologia d’avantguarda, eines especialitzades, biblioteques d’informació, i la capacitat d’interactuar de manera immediata amb la resta de Companys. Aquest accés a recursos externs pot impulsar l’eficiència i la qualitat de treball, oferint als empleats una raó sòlida per optar pel treball a l’oficina. O tens l’enorme sort de viure en una casa 100% dotada?

 

Incentiu 3 per tornar a l’oficina | Ambient de col·laboració i creació d’espais pel treballador en equip

La col·laboració és essencial en molts entorns laborables, i l’oficina és el lloc ideal per fomentar-la. Els espais de treball permeten reunions i sessions de brainstorming més efectives, promovent la comunicació i la sinergia entre els membres de l’equip. A més, la presencia física a l’oficina pot ajudar a establir vincles més forts entre col·legues, el que és crucial per la col·laboració a mig i llarg termini.

 

Incentiu 4 per tornar a l’oficina | Programes de benestar: gimnàs, menjar i activitats

Mental health matters, i per això les empreses són cada vegada més conscients de la importància del benestar dels seus empleats. Oferir instal·lacions que incloguin zones de wellness i beneficis com opcions de menjar saludable i activitats encoratjadores a l’oficina pot ajudar als treballadors a mantenir un equilibri entre treball i vida personal. Aquests programes no només milloren la salut i el benestar dels empleats, sinó que també creen un ambient més atractiu pel treballador presencial a l’oficina.

T’agradaria treballar en un espai que ofereixi incentius de benestar, però no coneixes cap? Problema resolt! T’animem a visitar el nostre espai flex a Castellana 141-Cuzco: fisioteràpia, healthtraining, ioga, pilates, auditori i zona gastro. Això sí és un bon motiu per voler tornar a l’oficina. 😉

 

Incentiu 5 per tornar a l’oficina | Flexibilitat Horària i treball híbrid

Teletreballar o treballar a l’oficina… Com bé va dir Hannah Montana, perquè triar si tenim the best of both worlds a la nostra disposició?

Tot i que estem parlant d’incentius per tornar a l’oficina, la flexibilitat segueix sent clau. Permetre als empleats combinar el treball a l’oficina amb el teletreball pot ser la solució més atractiva. Això els brinda la flexibilitat d’equilibrar la comoditat del treball remot amb els beneficis de la interacció en persona i la col·laboració a l’oficina.

Bonus track: en els espais flexibles de Lexington podràs trobar el servei d’oficina híbrida y comptar amb una oficina privada que inclogui passis addicionals a zones de treball comú. L’equip podrà girar sense necessitat de contractar una oficina per la totalitat de la plantilla. Teletreball i presencialitat… de la mà! A més, et proposem aquest article amb les idees que tenen les grans empreses a 2023 per un teletreballador “híbrid”.

Beneficis del treball presencial vs. el teletreball

A l’era moderna, o més aviat… post pandèmia, on el teletreball s’ha tornat cada cop més comú, és essencial recordar els beneficis que ofereix el treball presencial en comparació amb el teletreball.

Millor comunicació i transparència entre els equips

Un dels beneficis més evidents del treball presencial és la millora a la comunicació i la transparència entre els equips. Quan els empleats comparteixen el mateix espai físic, les conversacions cara a cara són més naturals i efectives. Es pot resoldre problemes de manera més ràpida, es fomenta la col·laboració i la presa de decisions es torna més àgil . A més, la comunicació no verbal, com el llenguatge corporal i les expressions facials, es tornen més important i contribueix a una comprensió més profunda.

Contacte e interacció social

El treball presencial fomenta el contacte humà i la interacció social, el que és fonamental per al benestar emocional i les relacions laborals sòlides. Les converses informals a l’oficina, les xerrades al passadís i els menjars compartits no només milloren l’ambient laboral, sinó que també enforteixen els vincles afectius, repercutint en un increment de l’esperit d’equip.

Major coneixement de l’empresa

Estar físicament present a l’oficina brinda als empleats una major oportunitat per submergir-se en la cultura i els valors de l’empresa. Poden participar en esdeveniments corporatius, capacitacions presencials i activitats de desenvolupament professional que els ajuda a comprendre millor la missió i visió de l’organització.

 

Tornada a l’oficina en els espais flexibles de Lexington

Si has arribat fins aquí i tens l’espineta de tornar a l’oficina, però no has trobat encara la teva opció perfecte, t’animem a visitar els nostres coworking a Madrid o a Barcelona. A Lexington estem especialitzats en el lloguer d’espais de treball flexibles i comptem amb oficines dissenyades a mida, àrees col·laboratives, sales de reunions, zones de descans i molt més per aconseguir que l’espai de treball sigui un incentiu clau a l’hora d’atreure als treballadors a l’oficina.

Tria les nostres oficines per ubicar el teu equip i comença a gaudir des de ja de les avantatges i la flexibilitat del món flex. 🚀

Compártelo

Inici de sessió