7 novetats fiscals per a autònoms

7 novetats fiscals per a autònoms

Els autònoms, que comprenen quasi el 21% de la població ocupada del país, hauran d’atendre durant aquest any 2016 les següents novetats fiscals que des de Lexington hem recollit:

1. Amortització d’autònoms:

Els autònoms podran desgravar aquest any fins el 50% de les seves despeses relacionades amb la seva activitat, sempre que estiguin relacionades directament a la seva activitat professional i es justifiqui tot de manera correcta.

Aquest any els autònoms podran desgravar fins el 50% de les despeses, sempre i quan estiguin vinculades a la seva activitat

2. Facilitats per a realitzar pagament de deutes a Hisenda: 

Anteriorment un autònom podia aplaçar o fraccionar els seus pagament d’un deute tributari que no superi els 18.000 euros. La nova normativa, estableix que un autònoms podrà sol·licitar-ho sense haver de presentar cap garantia sempre i quan no superi els 30.000 euros.

Cal destacar a més, que el tipus d’interès de demora que estableix l’aplaçament i fraccionament d’un deute tributari, baixarà del 4,375% a un 3,75%.

3. Canvi en el sistema d’estimació objectiva o de mòduls: 

La nova normativa fiscal redueix el número d’autònoms que poden tributar per mòduls, i obliga a molts a passar al règim d’estimació directa, on el màxim d’ingressos baixarà de 450.000 a 250.000 euros anuals i el de compres de 300.000 a 250.000.

4. Canvi en la tributació de les Societats Civils:

Aquelles societats que desenvolupen una activitat econòmica, hauran de tributar per l’ impost de societats en lloc de fer-ho per l’ IRPF com s’ha estat fent fins ara.

En cas de que els socis no decideixin tributar per l’ impost de societats, disposaran de sis mesos per a dissoldre i liquidar la societat civil. Durant aquest període s’aplicarà un règim fiscal específic per a que l’operació no tingui cost.

5. Cobraments inclosos en nòmina dels socis que són treballadors: 

Durant aquest any 2016, els socis d’una empresa hauran de donar-se d’alta com autònoms quan el rendiment produït pel soci procedeixi d’una activitat econòmica que es realitza a favor de la societat. Per altra part, la retenció dels administradors i consellers quedarà reduïda del 37% al 35%.

6. Ser autònom mentre es cobra l’atur:

Una de les novetats més importants per a aquest any 2016 és la reforma de la Llei de Foment del Treballadors autònom que va entrar en vigor a finals de 2015 i que estableix la possibilitat de comptabilitzar el cobrament de l’atur durant 9 mesos amb l’alta a autònoms.

L’última reforma fiscal permet a aquells treballadors que cobren l’atur, donar-se d’alta com a autònoms

7. El IRPF a pagar segons factures i beneficis:

Aquells professionals que es donin d’alta per primera vegada al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA), hauran d’aplicar una retenció del 7% a les seves factures durant els tres primers anys d’activitat.

També poden aplicar una reducció del 20% pel rendiment de les seves activitats econòmiques, la qual es podrà gaudir durant els primers anys d’exercici de l’activitat.

Per a més informació pots consultar el calendari fiscal d’aquest any 2016.

 “Escull un treball que t’agradi i no hauràs de treballar ni un dia a la teva vida sencera”. Confucio

Share This Post

Subscriu-te al llistat de correu:

Estic d'acord amb la Política de privacitat

Leave a reply